Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Регионални развој предуслов за напредак земље

Регионални развој предуслов за напредак земље

Суботица, 5. јул 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић изјавио је данас у Суботици да је Србији неопходан регионални развој и да том питању Влада мора посветити нарочиту пажњу у наредном периоду.

Фото: infobiro.tv
Кркобабић, који је посетио Развојну агенцију "Панонрег" у Суботици, истакао је да је данас посебан дан јер се обележава годину дана рада Владе Србије, уз оцену да је пред Владом сада формирање Националног савета за регионални развој и израда нове Стратегије регионалног развоја, као и формирање регионалних развојних агенција.

Неке локалне самоуправе су то већ урадиле и оне морају да буду носиоци и иницијатори тог посла, указао је министар и додао да упоредо са тим мора да се настави и посао развоја задругарства, који ће обезбедити да Србија не буде концентрисана само у неколико већих градова.

Он је подсетио на то да је Војводина некада била "локомотива Југославије и пандан Словенији 1918. године", те да она то данас више није, што се мора променити стратешким приступом.

Србија у целини заслужује једну праву развојну регионалну политику, оценио је Кркобабић, нагласивши потребу да свима буде доступна инфраструктура, да постоје путеви и институције, како људи не би одлазили са села, као и да Влада Србије усклади популациону политику и регионални развој.

Директор Развојне агенције "Панонрег" Милан Маличевић рекао је да је та агенција задужена за регионални развој у северном делу Војводине, јер ју је основало шест насељених места и Град Суботица.

Највише потреба имамо за задругама на подручју Суботице и већ нам се јављају људи који желе да учествују у њиховом оснивању, рекао је Маличевић.

Председник Задружног савеза Војводине Радисав Јованов рекао је да је претходна година прошла позитивно за задружни сектор у Војводини, те да задругарство заслужује подршку Владе.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs