Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Пољопривредницима у Суботици уручени први уговори из ИПАРД-а

Пољопривредницима у Суботици уручени први уговори из ИПАРД-а

Суботица, 5. јул 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић уручио је данас првих десет уговора српским пољопривредницима за набавку механизације од новца из европских фондова.

Фото: minpolj.gov.rs

Недимовић је потписао уговоре са пољопривредницима у оквиру ИПАРД програма у Градској кући у Суботици, у оквиру обележавања годину дана рада Владе Србије, и том приликом најавио значајна улагања у домаћи аграр.

Министар је поручио да ће домаћим пољопривредницима у наредне три године на располагању бити 400 милиона евра бесповратне помоћи.

Он је подсетио на то да су Споразум ИПАРД 2 о додели 175 милиона евра српским пољопривредницима за развој њихових делатности прошле недеље потписали министар за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Након осам година приче о ИПАРД-у Србија данас има прве конкретне уговоре, истакао је министар и оценио да је ово велики дан и прекретница у пољопривреди, јер по први пут европски новац иде директно у руке српских пољопривредника.

Недимовић је навео да су уговори додељени за пет пољопривредника који се баве сточарством, четири чија је делатност ратарство и једном који се бави воћарством.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs