Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > У инфраструктурне пројекте до јуна уложено 35 милијарди динара

У инфраструктурне пројекте до јуна уложено 35 милијарди динара

Београд, 3. јул 2018. године – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије саопштило је данас да је у првих шест месеци ове године искористило близу половине укупно планираних буџетских средстава за инфраструктурне пројекте у 2018. години.


У саопштењу се наводи да је до јуна искоришћено 35,45 милијарди динара од укупно планиране 74,2 милијарде динара или 47,7 одсто расположивог новца за инфраструктурне пројекте које финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у 2018. години.

Од почетка године, укључујући актуелну грађевинску сезону, реализација буџетских средстава је за 31 одсто већа него у истом периоду прошле године.

У истом периоду 2017. године, превасходно због изразито неповољних временских услова почетком године, искоришћеност буџета износила је 27,02 милијарде динара, од планираних укупно 61,69 милијарди динара за 2017. годину.

До краја 2018. године може се очекивати да укупна вредност расположивих буџетских средстава за инфраструктуру буде додатно увећана, са почетком реализације пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности у другој половини године, сходно усвојеном Закону о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

У првој половини 2018. године, Министарство је издало и 62 грађевинске дозволе за нове инфраструктурне пројекте.

Укупан обим предвиђених радова за те пројекте износи 37,25 милијарди динара, што је за 34 одсто већа вредност обима предвиђених радова него за пројекте за које су издате дозволе у истом периоду 2017. године, истиче се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs