Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Млади математичари освојили шест медаља на Балканској олимпијади

Млади математичари освојили шест медаља на Балканској олимпијади

Београд, 23. јун 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић честитала је данас нашим младим математичарима на освојеним медаљама и изузетном успеху који су остварили на 22. Балканској јуниорској математичкој олимпијади.


На такмичењу за ученике до 15 и по година, која се од 19. до 24. јуна одржава на острву Родос у Грчкој, такмичари из Србије, који су сви ученици Математичке гимназије у Београду, појединачно су освојили две златне, две сребрне и две бронзане медаље, док су екипно, у званичној конкуренцији, заузели треће место са 156 поена иза екипа Румуније (205) и Бугарске (177).

Матић је тим поводом истакла да су нас наша талентована деца навикла на успехе које остварују у целом свету такмичећи се у области науке, али неопходно је да их држава за то додатно награди и мотивише.

Она је подсетила на то да је Министарство надлежно за информационо друштво и телекомуникације доделило за ову годину пет милиона динара за подршку учешћа младих на међународним такмичењима.

Потребна су, међутим, много већа улагања у таленте и њихову будућност, не само ради њиховог индивидуалног пробоја и подизања угледа Србије, већ и ради неговања кадрова за послове будућности, подвукла је Матић.

Вође екипе Србије на Балканској јуниорској математичкој олимпијади били су Ненад Вуловић и Милица Мисојчић, а медаље су освојили Добрица Јовановић, Арсен Миковић, Милица Вугделић, Невена Стојковић, Милан Гелић и Милош Милићев, који је био међу најуспешнијим такмичарима са максималним бројем поена на целој олимпијади.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs