Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Млади докторанди потписали прве уговоре о раду

Млади докторанди потписали прве уговоре о раду

Београд, 23. јун 2018. године – У Дому Народне скупштине Републике Србије данас је одржана свечаност поводом укључивања 1.000 младих докторанада у научно-истраживачке пројекте на институтима и факултетима у Србији, при чему је 50 будућих докторанада електронски потписало своје прве уговоре о раду.


Свечана церемонија електронског потписивања уговора одржана је у присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, 30 директора института и декана факултета, као и 200 докторанада који су раније ове године потписали уговоре о раду.

Брнабић је у обраћању докторандима и гостима истакла да је на почетку свог мандата, управо са овог места, јавно обећала да ће држава Србија много више улагати у образовање и науку, као приоритете Владе Србије. Данас, овде пред вама могу смело да кажем да је ово само почетак.

Она је, честитајући докторандима на почетку научне каријере, нагласила да су млади научници мотор развоја нове и модерне Србије и да је време да добију заслужено поштовање и друштвено признање.

Ваша улога је огромна јер је Србији неопходно ново знање за ново доба. Ви сте елита Србије у најбољем смислу те речи, подвукла је премијерка и додала да су знање, креативност и идеје вредности које су нам потребне и да су наша шанса да заједно стварамо бољу будућност.


Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић представио је најважније кораке које је Влада предузела у реформи образовања и финансирања науке.

Шарчевић је рекао да је укупан буџет за науку у овој години повећан за 15,2 одсто у односу на прошлу, и додао да ће Влада овакав позитиван тренд улагања у науку наставити и у наредним годинама, јер желимо да обезбедимо сигурну будућност српске науке, која је била и биће замајац развоја наше државе

Докторандкиња Тамара Ивковић, у обраћању званицама, рекла је да јој је част што је једна од најбољих младих научника који су добили могућност да наставе образовање и усавршавање у својој земљи.

За Србију је веома важно да у будућности настави да негује интелектуални потенцијал и ентузијазам који треба да носимо ми млади истраживачи, истакла је Ивковић.

Докторанд Веселин Брежановић је у име свих докторанада исказао захвалност на прилици да се професионално развијају као део академске заједнице у Србији.

Свестан сам да су ми овим уговором врата науке широм отворена и да радим у друштву најбољих, рекао је Брежановић.

На иницијативу председнице Владе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је почетком марта, први пут после осам година, позив за пријем већег броја младих докторанада на научне пројекте.

Позив је био отворен за 1.000 најбољих докторанада који су редовни студенти и држављани Србије, млађи од 30 година и са кумулативним просеком са основних и мастер студија изнад 9.0. Више од 650 младих научника потписало је до сада уговоре са институтима и факултетима.

Педесет докторанада који су данас потписали уговоре о раду, то су урадили електронски, уз помоћ квалификованих електронских сертификата. Тиме је свечаност потписивања уговора, објединила образовање, науку и дигитализацију, као приоритете Владе Србије.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs