Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Уручени кључеви двехиљадитом кориснику Регионалног стамбеног програма

Уручени кључеви двехиљадитом кориснику Регионалног стамбеног програма

Бачка Паланка, 23. јун 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић уручио је данас у Бачкој Паланци кључеве двехиљадитом кориснику Регионалног стамбеног програма у Србији, истакавши да је то пример да наши суграђани који су избегли и расељени из својих домова нису заборављени.

Фото: Министарство спољних послова

Званични сајт Владе Србије преноси у целини говор Дачића на церемонији уручивања кључева:

„Уважени гости,

Драги пријатељи и корисници Регионалног стамбеног програма,

Јуна 2017. године обележили смо у Панчеву доделу кључева хиљадитом кориснику Регионалног стамбеног програма.

Велико ми је задовољство што смо се након годину дана данас окупили у Бачкој Паланци, како би кључеве доделили двехиљадитом кориснику - Зорану Милеуснићу, који нам се управо представио и поделио са нама своју животну причу и утиске о Програму.

Зоран је један од избеглих Срба из Хрватске, 1995. године је дошао у Србију током операције "Олуја", са братом и родитељима. Овде се настанио, оженио, добио двоје деце и након више од двадесет година, добиће и свој дом.

Хвала нашем кориснику на стрпљењу и истрајности, он је пример да решења ипак постоје, и да наши суграђани који су избегли и расељени из својих домова нису заборављени. У томе лежи права снага и циљ Програма, да практичним средствима допринесе побољшању животних услова и превазилажењу тешке избегличке ситуације.

Многима од вас је познато да континуирано учествујем у свим догађајима везаним за спровођење Програма. Обишао сам, за ових неколико година од када је програм ушао у фазу интензивног спровођења, многа места, градове и општине у Србији и сведок сам колико је труда уложено у цео процес и колики је његов учинак. До сада је збринуто готово 2.000 породица, а очекујемо ћемо до краја године испоручити још конкретних решења.

Подсетићу вас на то да Србија спроводи Програм кроз осам потпројеката, кроз које се додељује четири типа стамбених решења: помоћ при куповини сеоске куће са окућницом, доделу пакета грађевинског материјала, изградњу монтажне куће и доделу станова.
Тренутно је отворено 25 градилишта широм Србије, а у припреми је отварање и нових градилишта. Очекујемо, такође, и доделу још 30 монтажних кућа и 100 пакета грађевинског материјала.

Многи појединци и институције који су укључени у Програм озбиљно и предано раде на његовој реализацији. Користим ову прилику да им пренесем искрену захвалност на ангажовању и несебичном труду, на ентузијазму који улажу у сваки сегмент свог рада. Захвалност дугујемо и нашим међународним партнерима, као и билатералним донаторима, који су препознали значај Програма и помогли да се реализује.

На крају, пожелећу нашим крајњим корисницима, породици Милеуснић, још пуно радости, успеха и славља у новом дому. Верујем да ћете у овој просперитетној општини остварити све своје животне циљеве.

Живели!“, истакао је Дачић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs