Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Што пре усвојити закон о родној равноправности

Што пре усвојити закон о родној равноправности

Београд, 20. јун 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић оценила је данас да се дуго чека на усвајање новог закона о родној равноправности, иако је он био спреман пре годину дана.

Михајловић је, поводом јучерашњег округлог стола одржаног у Институту друштвених наука на тему "Закон о родној равноправности: значај, потребе и препреке", истакла да јој је драго да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања откочило процес и да ће се предлог закона ускоро наћи пред члановима Владе, а потом и народним посланицима.

Србија треба да добије закон какав заслужује и који је на добробит свих грађанки и грађана наше земље, поручила је она и додала да поздравља започињање активности на доношењу новог закона о родној равноправности, што је у складу са процесом европских интеграција Србије и обавезама државе преузетим у оквиру Поглавља 23.

Координационо тело на чијем сам челу максимално ће се заложити да нови закон буде што бољи. У том смислу, посебно нам је значајан допринос који јавној расправи дају академска заједница и експерти у овој области, јер наш циљ је да добијемо закон који ће представљати велики корак напред у односу на постојећи, који ће нашим грађанкама и грађанима омогућити једнаке шансе за живот и развој и који ће нашу земљу сврстати у ред модерних европских држава, рекла је Михајловић.

Она је подсетила на то да је Координационо тело за родну равноправност, кроз широк консултативни процес и остварен друштвени консензус, припремило Нацрт закона о родној равноправности, који је због примедаба Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања чекао усвајање скоро годину дана.

Дуго и напорно смо радили на припреми новог закона. Мој став је познат од почетка – није важно ко ће послати предлог закона на усвајање, важно је да Србија добије закон на који се чекало дуго и драго ми је да смо на корак до тога, рекла је Михајловић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs