Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња са Филолошким факултетом на унапређењу дигиталне писмености

Сарадња са Филолошким факултетом на унапређењу дигиталне писмености

Београд, 20. јун 2018. године – Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић и декан Филолошког факултета Универзитета у Београду Љиљана Марковић потписале су данас Протокол о сарадњи у области унапређења дигиталне писмености у Републици Србији.


Матић је истакла да ће сарадња укључити заједничке активности две институције на плану развоја дигиталне писмености, пре свега кроз реализацију пилот пројеката у формалном образовању, као и израду стратегије развоја дигиталних вештина са посебним фокусом на дигиталну писменост.

Развој дигиталне писмености, као и дигитализација културне баштине су од изузетног значаја, с обзиром на утицај који дигитализација има на убрзани развој како нашег друштва тако и нашег школства, указала је она.

Такође, Матић је додала да је један од циљева ресорног министарства дигитализација свих наставних предмета и процеса у образовању.

Марковић је подсетила на то да Филолошки факултет у Београду активно учествује у процесу дигитализације у образовном систему Србије, кроз активности Центра за дигитализацију, образовањем будућих наставника, као и учешћем у међународним пројектима који се баве применом информационих технологија у настави и учењу језика.

Протоколом о сарадњи Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Филолошког факултета, у области унапређења дигиталне писмености у Републици Србији, утврђен је значај потребе развоја дигиталне писмености у Србији и констатовано да дигитализација научне и културне баштине унапређује могућности приступа, коришћења и чувања научних и уметничких радова, као и да обезбеђује олакшану доступност ових садржаја за институције и грађане.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs