Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Унапређење сарадње са Конгом у области културе и информисања

Унапређење сарадње са Конгом у области културе и информисања

Београд, 20. јун 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић састао се данас са делегацијом Демократске Републике Конго коју је предводио генерални директор националне телевизије те земље Ернест Кабила Илунга.


На састанку је констатовано да се трајно и историјски потврђено пријатељство између две земље може продубити сарадњом у области информисања и културе, као и да су обе стране отворене за све врсте предлога како би се будућа сарадња што успешније реализовала.

Начелно је договорено да први корак буде размена новинарских екипа националних телевизија како би се грађани обе земље упознали са културом и обичајима Конга односно Србије.

Такође, договорено је и да се у врло кратком року потпише меморандум о сарадњи у области информисања.

Вукосављевић је предложио да сарадња у области културе отпочне приказивањем српских филмова публици у Конгу, као и да се преведе по једна књига савременог или чувеног писца из обе земље и да се на тај начин успостави веза у области преводилаштва и издаваштва.

Министар је изразио захвалност Демократској Републици Конго због принципијелног става у вези са Косовом и Метохијом.

Представници делегације Конга упутили су позив Вукосављевићу да посети њихову земљу.

У делегацији су били и саветник министра за комуникације и медије Демократске Републике Конго Квете Лобор Валере, директор компаније "Њу Технолоџис" Мвута Изеи Леон и саветник Денис Цилумба, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs