Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Даље унапређивати сарадњу са УНОПС-ом

Даље унапређивати сарадњу са УНОПС-ом

Београд, 18. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са подсекретарком и извршном директорком Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Грете Фаремо о актуелним пројектима ове канцеларије у Србији и могућностима даљег унапређења сарадње.


Брнабић је изразила захвалност на досадашњој помоћи УНОПС-а у реализацији бројних пројеката, а пре свега, на помоћи у санацији штете од поплава у претходним годинама.

Она је рекла да су за Србију од великог значаја и пројекти Канцеларије везани за интегрисање здравственог информационог система и усклађивање здравственог система са нормама и стандардима Европске уније, као и пројекти за унапређење друштвено-економског положаја осетљивих група у нашем друштву.

Фаремо је истакла да је један од циљева УНОПС-а стварање дугорочног система подршке Србији, наводећи да је веома задовољна досадашњом сарадњом са Владом Србије.

Било је речи и о томе да један од видова будуће сарадње буде интензивнија помоћ и подршка младима у Србији, као наставак досадашњих активности Владе у овој области – улагање у иновационе технологије и старт-ап системе и увођење иновационих технологија у образовни систем основних школа у нашој земљи.

Председница Владе указала је на то да ће ступање на снагу споразума у вези отварања Канцеларије УНОПС-а у Београду у значајној мери олакшати реализацију започетих пројеката и омогућити бољу сарадњу са овом организацијом.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs