Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак успешне сарадње Владе Србије и УНОПС-а

Наставак успешне сарадње Владе Србије и УНОПС-а

Београд, 18. јун 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са подсекретаром и извршним директором Канцеларије УН за пројектне услуге (УНОПС) Грете Фаремо о актуелним пројектима ове агенције УН у Србији и могућностима даљег унапређења сарадње.


Дачић је изразио задовољство због дводневне посете Фаремо нашој земљи, посебно имајући у виду то да је претходно посетила Београд у септембру 2017. године, што је својеврсна потврда интензитета и квалитета сарадње Владе Србије и УНОПС-а.

Он је исказао захвалност Канцеларији УНОПС-а у Србији на пружању експертизе и подршке на пољу јачања капацитета зарад ефикасне реализације бројних пројеката, што је од посебног значаја за свеобухватне реформе које спроводи Влада Србије, као и процес наших европских интеграција.

Такође, Дачић је изразио уверење да ће УНОПС, заједно са осталим агенцијама УН-а које делују у Београду, наставити да доприноси имплементацији Агенде УН о одрживом развоју до 2030. године.

Саговорници су исказали обострано задовољство поводом ступања на снагу споразума у вези са отварањем Канцеларије УНОПС-а у Београду 17. децембра 2017. године, што ће у значајној мери олакшати реализацију бројних пројектних задатака које УНОПС спроводи у нашој земљи.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs