Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Отворено Европско првенство у мачевању у Новом Саду

Отворено Европско првенство у мачевању у Новом Саду

Нови Сад, 17. јун 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић отворио је синоћ у Новом Саду, са председником Европске мачевалачке федерације Станиславом Поздњаковим, генералним секретаром Међународне федерације мачевања Емануелом Кациадакисом и председником Мачевалачког савеза Србије Дејаном Руским, Европско првенство у мачевању за сениоре.

Фото: Танјуг

Удовичић је истакао да ће Србија још једном бити сјајан домаћин свим такмичарима, њиховим навијачима, званичницима европских земаља федерација и оправдати поверење које joj је указано.

Он је пожелео пуно среће свим такмичарима, изразивши наду да ће, поред спортских витешких борби које доноси мачевање и спортских успеха, сви који су дошли у Нови Сад понети најлепше успомене из Србије, земље спорта.

Из личног искуства знам да српски такмичари имају посебан однос и одговорност према наступима пред својим навијачима, на свом терену, у својој земљи и од срца свима желим да постигну најбоље резултате у фер борби, рекао је министар.

Поздњаков је у име Европске мачевалачке конфедерације пожелео добродошлицу такмичарима на Европско првенство у мачевању за сениоре 2018. године у Новом Саду.

Наредних шест дана бићемо сведоци, моћи ћемо да уживамо у борбама највећих европских мајстора мачевања, истакао је он.

Име Новог Сада значи нови засад и ово је више него одговарајући назив за Међународни мачевалачки савез и догађај којем присуствујемо, јер нам је жеља да посадимо нову садницу интересовања за овај спорт, рекао је Кациадакис.

Руски је изразио захвалност свима на подршци у организацији такмичења, и додао да је ово први пут да се сениорско првенство Европе у мачевању организује код нас и представља највећу организацију такмичења у мачевању до сада реализовану на територији Србије.

Партнери у организацији догађаја су Министарство омладине и спорта, Град Нови сад и Покрајински секретаријат за спорт.

На Европском првенству, које се одржава од 16. до 21. јуна, учествује више од 400 такмичара из 45 земаља Европе.

Такмичење се одржава у све три дисциплине: мач, флорет и сабља, мушкарци и жене, појединачно и екипно. Србију ће представљати 21 такмичар у свим дисциплинама, појединачно и екипно, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs