Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Одлични билатерални односи Србије и Аустрије

Одлични билатерални односи Србије и Аустрије

Београд, 14. јун 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са политичким директором и шефом Сектора за билатералу у Министарству иностраних послова Републике Аустрије Александером Маршиком, који се налази у једнодневној посети Србији.


У разговору је обострано потврђено да су билатерални односи Србије и Аустрије добри, као и да их карактерише развијена сарадња у свим сегментима.

Посебно је констатовано да дијалог на високом и највишем нивоу има константан тренд унапређења.

Као још једна потврда добрих односа издвојена је економска сарадња, и указано на то да је робна размена у 2017. години износила милијарду евра.

У разговору је, такође, наглашен значај регионалне стабилности и сарадње, као и подршке Аустрије у процесу евроинтеграција Србије.

Саговорници су разменили мишљења у вези са ситуацијом у региону, као и о значају доприноса Србије на плану очувања мира и стабилности.

У том контексту исказана је спремност Србије да настави да улаже напоре на плану проналажења трајног решења које ће бити у интересу Београда и Приштине, али које ће и допринети стабилности целог региона, а самим тим и Европе.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs