Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Веома добра сарадња правосудних органа Србије и Италије

Веома добра сарадња правосудних органа Србије и Италије

Београд, 14. јун 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић разговарала је данас са тужиоцем за борбу против организованог криминала и тероризма Републике Италије Федериком Де Рахом о сарадњи две државе у области борбе против организованог криминала, теоризма и корупције.

Фото: mpravde.gov.rs

Кубуровић је истакла да је сарадња између министарстава правде Србије и Италије на изузетном нивоу, подсетивши на то да је прошле године Министарство правде Србије потписало Меморандум о сарадњи са Финансијском полицијом Италије на основу којег ће тужиоци и полицијски службеници ићи на обуку у ту земљу у циљу унапређења знања у области борбе против организованог криминала и корупције.

Кубуровић и Де Раху истакли су да је врло значајна непосредна сарадња која постоји између тужилаштава Србије и Италије, као и да заједнички истражни тимови остварују одличне резултате у борби против организованог криминала.

Де Рахо је нагласио да је брза и директна размена информација од велике важности за ефикасну борбу против транснацонаног криминала, који угрожава привреду и стабилност сваке државе.

Кубуровић је подсетила на то да је од 1. марта ове године почела примена новог закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, који је додатно ојачао капацитете Тужилаштва за организовани криминал, као и омогућио успостављање четири регионална центра за борбу против корупције у Србији.

Она је истакла да нови закон тужиоцима даје могућност формирања ударних тимова, и знатно унапређује координацију и размену података између надлежних државних органа.

Поред тога, Кубуровић је најавила да ће се ускоро у процедури усвајања наћи и нови закони о Агенцији за борбу против корупције и о лобирању.

Састанку су присуствовали тужилац за организовани криминал Србије Младен Ненадић, амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо, као и шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs