Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Висок степен разумевања у односима са Бразилом

Висок степен разумевања у односима са Бразилом

Београд, 14. јун 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету подсекретара за мултилатералу, политичка питања, Европу и Северну Америку у Министарству иностраних послова Бразила амбасадора Фернанда Симаса Магаљаеса.


Дачић и Магаљаес, који је предводио делегацију Бразила на билатералним политичким консултацијама два министарства спољних послова, изразили су у срдачном разговору задовољство због пријатељских односа двеју земаља, које ове године обележавају 80 година од успостављања дипломатских односа.

Такође, истакнут је значај који Србија придаје односима за Бразилом, који су оцењени као веома добри и које карактерише висок степен међусобног разумевања, уз жељу за надоградњом постојеће сарадње у областима од обостраног интереса, посебно на економском плану и по питању унапређења уговорне регулативе.

Први потпредседник Владе је исказао захвалност на принципијелној подршци Бразила по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Обострано је потврђен интерес за успостављање континуитета политичког дијалога између два министарства спољних послова и за размену посета на нивоу министара спољних послова, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs