Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставак добре сарадње са компанијом "РЖД интернешенел"

Наставак добре сарадње са компанијом "РЖД интернешенел"

Београд, 14. јун 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом компаније "РЖД интернешенел" о завршетку преосталих пројеката из руског кредита за модернизацију железнице и новом пројекту изградње диспечерског центра на железници.


Михајловић је изразила захвалност компанији РЖД на успешној сарадњи на до сада реализованим пројектима, и нагласила да је један од циљева у оквиру модернизације железнице изградња новог диспечерског центра, који ће омогућити да се саобраћај на реконструисаним и модернизованим пругама одвија максимално ефикасно.

Као земља која се стратешки определила за огромна улагања у железничку инфраструктуру, желимо да Србија добије диспечерски центар који ће технолошки бити потпуно модеран и донети нове функције у односу на систем који сада имамо, указала је она.

Први заменик генералног директора компаније "РЖД интернешенел" у Србији Мансурбек Султанов известио је Михајловић о актуелној динамици радова на изградњи деонице брзе пруге Београд–Будимпешта, од Старе Пазове до Новог Сада.

Свесни смо да је овај пројекат приоритет у развоју српске железнице и потпуно смо посвећени његовој реализацији, рекао је Султанов, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs