Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Непримерен цинизам представника власти у Приштини

Непримерен цинизам представника власти у Приштини

Београд, 14. јун 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије оценила је данас да то што су поједини албански политички лидери у Приштини називали провокацијом српских власти слање до зуба наоружаних зликоваца на голоруке људе који су се окупили да разговарају у демократској атмосфери о могућностима да се превазиђу међунационални анимозитети и конфликти, говори о томе да су они потпуно изгубили разум и компас.

У саопштењу се наводи да нема начина да се оправда насиље које је у марту почињено над представницима Српске листе и над директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, а они који су наложили и спровели тај беспризорни напад одговорни су за злочин против мира.

Потпуно су непримерени цинизам и лицемерје председника привремених институција самоуправе у Приштини Хашима Тачија и његово настојање да релативизује догађај који је ништа друго него крунски доказ да су сепаратисти на Косову и Метохији створили друштво у којем се разговара само језиком дивљаштва и насиља.

Нема већег злочина против мира него послати казнену експедицију на мирољубиве људе који чине све да се избегну нова страдања и несреће у региону, и тај догађај је крунски доказ о томе какво друштво сепаратисти прижељкују на Косову и Метохији – а то је друштво албанске супремације и потпуне обесправљености за све остале.

Уз то, гађење изазива када Србију за геноцид оптужује неко ко је био на челу терористичке банде одговорне за смрт и протеривање хиљада цивила и најгнусније злочине.

Тачи треба да зна да се Србија не плаши његовог звецкања оружјем и да никога није импресионирао својом замишљеном снагом, јер од њега имамо више снаге, али и више одговорности према будућим генерацијама и Срба и Албанаца на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs