Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Нова стратегија образовања биће ослоњена на привреду

Нова стратегија образовања биће ослоњена на привреду

Београд, 14. јун 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да ресорно министарство припрема серију закона из области образовања и нову стратегију образовања ослоњену на привреду, у намери да се унапреде знања и вештине младих, како би се што пре запослили.

Фото: tanjug.rs
Шарчевић је, представљајући програм "Кока-кола младима", истакао да је у последње две године успостављен добар спој образовања и привреде, додајући да знатна подршка заједничким напорима Министарства и Привредне коморе Србије долази из великих компанија, попут "Кока-коле".

Те компаније, како је објаснио, осмишљавају различите програме намењене младима како би они стекли што боље вештине и знања и кроз праксу се упознали са светом рада.

Министар је нагласио да је заједнички циљ напредак земље и настојање да се млади задрже у Србији где послује добар део великих страних компанија у којима могу да се запосле.

Држава ће, како је навео, настојати да покрије што више трошкова школовања студентима како би оно било повољније и јефтиније, али истовремено и да стипендира многе ученике.

Циљ је да помогнемо да млади стекну добре компетенције и унапреде вештине и знања, рекао је Шарчевић и додао да је у том смислу важно и дулано образовање и студентска и ученичка пракса.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж упутио је позив младима да искористе шансу коју им пружају велике компаније, и навео да пројекти за младе које организује "Кока-кола" гарантују квалитет.

На представљању програма "Кока-кола младима" о искуствима у покретању пословања у Србији говорили су млади који су прошли кроз програме едукације и унапређења вештина и знања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs