Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Нови инвестициони циклус у путној инфраструктури

Нови инвестициони циклус у путној инфраструктури

Београд, 14. јун 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће у путној привреди наредне године бити покренут нови инвестициони циклус вредан неколико милијарди евра.


Михајловић је, отварајући Трећи српски конгрес о путевима, истакла да је један од главних пројеката, који ће почети наредне године, изградња ауто-пута Ниш–Мердаре–Приштина, на првој деоници од Ниша до Плочника, у дужини од приближно 40 километара.

Она је рекла да ће у Србији, осим развоја путне мреже и нових пројеката, бити спроведена и реформа путева, која би требало да буде готова наредне године како бисмо имали најквалитетније путеве.

Циљ је да на разним светским ранг-листама по путевима не будемо даље од 30 места, као што је то сада случај, указала је Михајловић.

Говоримо о неколико милијарди евра инвестиција, то јест о почетку новог инвестиционог циклуса у путној привреди, нагласила је она и додала да ће се у оквиру тог инвестиционог циклуса градити и ауто-пут Београд–Сарајево и други правци.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs