Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Кркобабић обишао задругу "Агродунав" у Каравукову

Кркобабић обишао задругу "Агродунав" у Каравукову

Оџаци, 13. јун 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић обишао је данас воћњаке задруге „Агродунав“ у Каравукову код Оџака, где је отпочела овогодишња берба трешања.

Кркобабић је, указавши на то да је ово модел задруге који треба да буде узор осталима, нагласио да је воћарство велика извозна шанса наше земље.

Он је рекао да у Каравукову очекује да види једну од првих сложених задруга са вишим степенима прераде, за које је држава ове године спремна да издвоји и до пола милиона евра.

Обиласку воћњака присуствовали су и проф.др Зоран Кесеровић, са Пољопривредног факултета у Новом Саду, председник Одбора за село САНУ академик Драган Шкорић, председник Задружног савеза Војводине Радисав Јованов и истакнути професори из области воћарства.

Задруга "Агродунав" у Западнобачком управном округу једна је од 22 задруге којима су прошле године додељена бесповратна средства Србије намењена задругама, и успешно је у целости реализовала свој пројекат.

Ова задруга, која има 106 задругара и 40 коопераната, се већ деценијама, осим сточарством, успешно бави и воћарством, производњом семенских култура, а у свом саставу има и центар за дораду ратарских и повртарских култура.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs