Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Редовно праћење активности на остваривању права мањина

Редовно праћење активности на остваривању права мањина

Београд, 13. јун 2018. године – Директор Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић изјавила је данас, на представљању седмог извештаја о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина, да се спровођење активности из овог плана редовно прати.


Пауновић је том приликом истакла да се извештај односи на први квартал ове године, при чему је за реализацију доспело укупно 111 активности предвиђених Акционим планом за остваривање права националних мањина, док је од 75 носиоца активности њих 63 доставило прилоге.

Она је нагласила да је 45 јединица локалних самоуправа доставило своје прилоге за седми извештај, истичући да Влада доста пажње посвећује сарадњи са јединицама локалне самоуправе у којима живе припадници мањинских народа.

Председница Владе Ана Брнабић, како је пренела, инсистира на учесталом одржавању седница владиног Савета за националне мањине, а Канцеларија за људска и мањинска права у томе пружа пуну подршку.

Обуке које су одржане у претходном периоду оствариле су свој циљ, а то је подизање квалитета извештавања локалних самоуправа које на најбољи начин познају потребе и проблеме са којима се сусрећу припадници националних мањина, а подаци које добијамо од њих доприносе јаснијој слици коју извештаји представљају, оценила је она.


Према њеним речима, у току је прикупљање прилога за осми циклус извештавања и у наредном периоду Канцеларија ће се усредсредити на даље унапређење система праћења Акционог плана.

Пауновић је поручила да ће се наставити са подршком свим особама које учествују у процесу извештавања, ради унапређења њиховог рада и међусобне сарадње.

Састанку су присуствовали представници државних и покрајинских органа и институција, међународних и организација цивилног друштва, као и представници националних савета националних мањина.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs