Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Пољска опредељена да даље јача сарадњу са Србијом

Пољска опредељена да даље јача сарадњу са Србијом

Београд, 13. јун 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром спољних послова Републике Пољске Јацеком Чапутовичем о билатералним односима двеју држава, ситуацији у региону и евроитеграцијама Србије.


Брнабић је искористила прилику да шефу пољске дипломатије искаже захвалност за континуирану подршку Пољске процесу евроинтеграција Србије и укаже на чињеницу да је та земља један од главних заговорника проширења Европске уније.

Она је истакла да је Србија спремна за отварање пет нових поглавља до краја године, од којих очекује да три буду отворена током бугарског председавања Савету Европске уније.

Чапутович је навео да је данашња посета потврда добрих односа двеју земаља и да је Пољска опредељена да даље јача сарадњу са Србијом, како политичку, тако и на економском плану.

Он је истакао да Пољска у потпуности подржава европски пут Србије, који је важан за читав регион Западног Балкана. Одређивање оквирног датума приступања Европској унији, Чапутович препознаје као добру одлуку која може дати позитивне резултате.

Председница Владе указала је на то да је Србија посвећена нормализацији односа са Приштином кроз дијалог, који се води под окриљем Европске уније, као и да очекује да Приштина конструктивно приступи имплементацији Бриселског споразума у свим договореним сегментима, што укључује првенствено формирање Заједнице српских општина.

Брнабић је истакла да је питање јужне српске покрајине веома осетљиво за Србију, али да је она спремна да настави разговоре са Приштином у циљу проналажења компромисног решења.

Саговорници су постигли сагласност о томе да су односи двеју држава на високом нивоу и да треба радити на јачању економске сарадње и привлачењу нових пољских инвестиција.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs