Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Интензивна сарадња Србије и Аустрије у области правосуђа

Интензивна сарадња Србије и Аустрије у области правосуђа

Београд, 13. јун 2018. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић упознала је данас амбасадора Србије у Аустрији Небојшу Родића са досадашњом интензивном сарадњом Србије и Аустрије у области правосуђа, оценивши том приликом да су односи двеју држава одлични.

Фото: mpravde.gov.rs

Кубуровић је као пример партнерског односа подсетила на твининг-пројекат Србије и Аустрије „Унапређење капацитета затворског система у Србији“, који ЕУ финансира са 950.000 евра.

Циљ тог пројекта, како је истакла, јесте побољшање услова живота осуђених лица у складу са ЕУ стандардима, као и бољи услови за рад запослених, а пројекат ће такође значајно допринети и испуњењу активности које су предвиђене Акционим планом за Поглавље 23.

Кубуровић је упутила честитке досадашњем амбасадору Републике Србије у Азербејџану поводом постављења на место амбасадора у Аустрији и пожелела му успех и срећу у даљем раду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs