Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Позив младима да студирају у Косовској Митровици

Позив младима да студирају у Косовској Митровици

Београд, 13. јун 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић и ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Раде Грбић оценили су данас да овај универзитет пружа квалитетну наставу и да постоје сви услови за упис нове генерације студената.


Шарчевић је на састанку у Београду истакао да Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици има подршку ресорног министарства, упутивши позив матурантима да се у што већем броју пријаве за студије на неком од факултета тог универзитета.

Грбић је навео да је циљ Универзитета да студенти имају што квалитетније образовање, и додао да је ситуација на тој високошколској установи потпуно стабилна.

Постоје сви услови и када је реч о квалитету наставе, руковођењу студентским стандардом, рекао је он и нагласио да су испуњени и сви услови када је реч о безбедности.

На десет факултета Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици има места за 1.098 буџетских студената, као и за 670 самофинансирајућих.

Грбић је навео да се припреме за предстојећи упис одвијају по плану, и упутио позив министру да присуствује обележавању Дана Универзитета 28. јуна.

На састанку је било речи и о укључивању Универзитета у Косовској Митровици у међународну сарадњу кроз активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs