Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Отворена најсавременија ангио-сала у КБЦ "Бежанијска коса"

Отворена најсавременија ангио-сала у КБЦ "Бежанијска коса"

Београд, 13. јун 2018. године – Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да је данас у Клиничко-болничком центру "Бежанијска коса" пуштена у рад нова ангио-сала за интервентну кардиологију, у коју је то министарство уложило 73 милиона динара.

Фото: tanjug.rs

Лончар, који је нову салу обишао са државним секретаром Министарства здравља Владимиром Ђукићем и особљем болнице, истакао је да је реч о најмодернијој ангио-сали не само у Србији, већ и у Европи.

Сви пацијенти који доживе инфаркт моћи ће да буду примљени у нову ангио-салу сваког дана од 7 до 19 часова, али и сваку другу ноћ када није дежурна Земунска болница, указао је министар.

Он је објаснио и да нова технологија омогућава запосленима да уз помоћ скенера и других дијагностичких метода имају слику целокупног рада срца, а то ће им помоћи да ураде и додатне интервенције.

Лончар је подсетио на то да КБЦ "Бежанијска коса" већ има једну ангио салу, која је често била заузета, те да ће од сада пацијенти који доживе инфаркт бити одмах збринути у нову салу, без чекања.

Овде је урађен и нови лифт, што значи да пацијент, којем је дијагностикован инфаркт, директно из кола хитне помоћи долази у ангио-салу, указао је министар, додајући да је брзина интервенције веома битна.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs