Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Све спремно за обележавање Дана Министарства унутрашњих послова

Све спремно за обележавање Дана Министарства унутрашњих послова

Београд, 26. мај 2018. године – Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да су у току завршне припреме за централну прославу Дана МУП-а, која ће бити одржана у недељу у 12 часова на платоу испред Дома Народне скупштине, при чему полицијски службеници и учесници свечаности приводе крају финална увежбавања.

Фото: mup.gov.rs

Помоћник команданта Жандармерије Драган Васиљевић позвао је грађане да дођу и да заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова прославе Дан МУП-а.

На платоу испред Народне скупштине у 12 часова почиње централна манифестација, а пре тога у Пионирском парку грађани ће моћи да присуствују тактичко–техничком збору у којем ћемо представити све организационе јединице Министарства, рекао је Васиљевић.

Он је додао да ће тактичко–технички збор бити посебно интересантан за најмлађе, с обзиром на садржаје који ће бити приказани.

Испред Дома Народне скупштине, како је нагласио, представићемо све организационе јединице Министарства унутрашњих послова, кроз пешадијске ешалоне, ешалоне возила, као и ешалоне борбених возила и технике.

Фото: mup.gov.rs

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова у недељу 9.30 часова у Кнез Михаиловој улици биће одржан традиционални свечани дефиле чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске.

Припадници МУП-а у Пионирском парку од 10 сати на тактичко-техничком збору приказаће своје вештине и опрему, а програм ће бити прилагођен најмлађима који ће моћи да уживају у дружењу са полицијским службеницима и да се упознају са радом полиције.

Прослава Дана Министарства унутрашњих послова завршава се у 20.30 часова концертом полицијских оркестара министарстава унутрашњих послова Србије, Пољске и Мађарске, као и познатих домаћих певача на Калемегданској променади.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs