Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Потписан споразум који омогућава развој филмске и креативне индустрије

Потписан споразум који омогућава развој филмске и креативне индустрије

Београд/Санкт Петербург, 26. мај 2018. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић потписао је у Санкт Петербургу, у име Владе Србије, Споразум о разумевању о сарадњи који предвиђа могућност отварања филмског студија у Београду.


Испред Руског извозног центра, Споразум је потписао Андреј Слепњов, у име руске продуцентске куће „Киноданц“, Виктор Демисјук, док је у име продуцентске куће „Архангел“ потписник српски глумац Милош Биковић.

Антић је оценио да је ово важан споразум зато што предвиђа могућност отварања студија у Београду где ће посао наћи око 150 младих људи, који би свакако допринели развоју филмске индустрије.

Циљ нам је да оваквим ангажманима креативне и образоване младе људе задржимо у нашој земљи. Унапређењем сарадње а на основу овог споразума, Београд и Србија добијају шансу да у филмској индустрији постану лидери у региону, истакао је министар.

Биковић је, након потписивања документа, изразио захвалност Влади Републике Србије на подршци.

Он је оценио да је изградња једног оваквог студија од великог значаја за културу а посебно киноматографију, јер дугорочно подиже ниво киноматографије, отвара простор за нова радна места, али и подиже ниво примене технологије у производњи.

Овај корак је важан за Београд јер ће га уцртати на светску мапу у производњи филмова. Ово је први корак, надам се да ћемо врло брзо доћи до потписивања уговора и изградње студија, поручио је Биковић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs