Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > У јуну нови правилник за већу безбедност деце на игралиштима

У јуну нови правилник за већу безбедност деце на игралиштима

Београд, 25. мај 2018. године – Помоћник министра привреде у Влади Републике Србије Александар Старчевић најавио је данас да би правилник о безбедности дечјих игралишта, чији је циљ обезбеђивање што већег степена безбедности малишана приликом игре на отвореном простору, требало да буде усвојен у јуну.


Старчевић је на последњем округлом столу у оквиру јавне расправе о Предлогу правилника о безбедности дечјих игралишта, истакао да су њиме прописани најсавременији стандарди о томе каква би, примера ради, требало да буде подлога и све справе за игру, да би се могућност повреде малишана свела на минимум.

Према његовим речима, поменутим документом је дефинисано како треба да изгледа опрема, од ког материјала и како су ти делови израђени и како се постављају.

Такође, како је навео, дефинисано је и каква треба да буде подлога, односно, упијајући део који ублажава пад детета са одређене висине, нагласивши да све мора да буде у складу са стандардима, који су преузети из европске праксе.

Након доношења правилника дечја игралишта се више неће правити како коме одговара и на било ком месту, као што је то често био случај. То ће морати да се ради плански, подвукао је Старчевић.

Он је указао на то да је правилником дефинисано и да је власник игралишта одговоран за све што се догоди на игралишту, указавши на то и да је опрема на дечјим игралиштима тренутно регулисана одредбама Закона о општој безбедности производа.

Министарство привреде је препознало значај уређења ове области након низа догађаја у којима се показало да безбедност деце на игралиштима није била на највишем нивоу.

Јавне расправе о Предлогу правилника Министарство привреде организује у сарадњи са Привредном комором Србије, а осим у Београду, округли столови су одржани и у Нишу, Зрењанину и Крагујевцу, наводи се у саопштењу Министарства привреде.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs