Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Наставити плодотворну сарадњу Србије са ИПУ

Наставити плодотворну сарадњу Србије са ИПУ

Београд, 25. мај 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са председником Интерпарламентарне уније (ИПУ) Габријелом Куевас Барон, сенатором из Мексика, која борави у посети Београду ради учешћа на Регионалном семинару о циљевима одрживог развоја.

Фото: msp.gov.rs

Дачић је нагласио да је Србија у континуитету већ пуних 127 година чланица ове највеће парламентарне међународне организације, као и да ИПУ видимо као веома важну организацију која се бави актуелним глобалним темама често у сарадњи са Уједињеним нацијама.

Куевас Барон је похвалила досадашње ангажовање и наступ Србије у оквиру Интерпарламентарне уније, оценивши да постоји значајан простор за унапређење сарадње, као и додатно ангажовање Србије у ИПУ.

У разговору је истакнуто да ће посета председника ИПУ Габријеле Куевас Барон у значајној мери допринети даљем унапређењу интерпарламентарног дијалога, парламентарне дипломатије и сарадње са ИПУ.

Једна од главних тема састанка била је и имплементација Агенде Уједињених нација за одрживи развој до 2030. године, чему Влада Србије посвећује значајну пажњу.

Регионални семинар о циљевима одрживог развоја одржава се у организацији ИПУ и Народне скупштине Републике Србије, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs