Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Континуирана подршка Италије евроинтеграцијама Србије

Континуирана подршка Италије евроинтеграцијама Србије

Београд, 25. мај 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас новог амбасадора Италије у Србији Карла Ло Каша којем је, у духу пријатељских односа и свестране сарадње, пожелео успех током мандата у нашој земљи.

Фото: msp.gov.rs

У срдачном разговору констатован је изузетно висок ниво билатералних односа и изражена обострана спремност за даље интензивирање политичког дијалога и сарадње у бројним областима од заједничког интереса.

У светлу стратешког партнерства двеју земаља, Дачић је пренео интерес Србије за наставак сарадње са новом владом Италије, укључујући и организовање заједничке седнице две владе.

Први потпредседник Владе је изразио захвалност на снажној и континуираној подршци коју Италија пружа евроинтергацијама Србије и стабилности региона Западног Балкана.

У разговору је посебно истакнут значај економских односа, као области са снажном перспективом даљег развоја, кроз нове инвестиције водећих италијанских компанија, већ присутних на српском тржишту.

Амбасадор Карло Ло Кашо је крајем априла ступио на дужност у нашој земљи, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs