Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Одржан први састанак поводом израде нове медијске стратегије

Одржан први састанак поводом израде нове медијске стратегије

Београд, 23. мај 2018. године – На иницијативу председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, данас је одржан први радни састанак представника новинарских и медијских удружења са представницима Министарства културе и информисања, на којем се разговарало о изради нове медијске стратегије и темама које се односе на положај медија.


Састанку је присуствовала и саветница председника Републике Србије за медије Сузана Васиљевић.

Од новинарских и медијских медијских удружења, на састанку су учествовали представници Независног удружења новинара Србије, Удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине, Асоцијације медија, Локал преса, Асоцијације независних електронских медија, Асоцијације онлајн медија, РАБ Србија и Синдиката новинара Србије (СИНОС).

С обзиром на то да је реч о важном документу за будући развој медијске сцене у Србији, циљ је да у изради стратегије учествују сва релевантна новинарска и медијска удружења, како би се заједно дошло до најбољих решења у интересу медија и јавности и да би се заједнички радило на побољшању положаја медија у Србији.

Ово је био први у низу планираних сусрета представника државе и новинарских и медијских удружења, а термин наредног састанка биће накнадно договорен.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs