Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Услужни центар у Суботици претеча јединственог управног места

Услужни центар у Суботици претеча јединственог управног места

Суботица, 23. мај 2018. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић посетио је данас Услужни центар у Суботици, похваливши том приликом напоре те локалне самоуправе да олакша комуникацију грађана и привредника са градском управом.


Ружић је указао на то да је један од циљева реформе усмерен на то да се обезбеди једнообразност у поступању у свим локалним самоуправама, и истакао да је управо овакав начин организације рада претеча јединственог управног места на чему Министарство тренутно ради.

Подржаћемо кроз пилот-пројекат, са 50 милиона динара, како је рекао, неколико општина у успостављању јединственог управног места, најпре за купопродају половних аутомобила.

Реч је заправо о једном шалтеру на којем ће грађани моћи да поднесу захтев за све послове у којима имају посла са државом, а то како ћемо се ми као управа организовати да тај посао завршимо, наш је задатак и тиме не смемо оптерећивати грађане, рекао је Ружић.

Министар је похвалио то што је ова локална самоуправа, која је вишенационална, омогућила да се грађани за издавање докумената могу обратити на сва три језика који су у службеној употреби у том граду, наводи се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs