Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > До 2020. године 5.203 стана за припаднике снага безбедности

До 2020. године 5.203 стана за припаднике снага безбедности

Београд, 23. мај 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је данас изградњу 5.203 стана до 2020. године, додавши да тим програмом Влада Србије решава стамбено питање припадника снага безбедности.


Михајловић је у расправи о амандманима у Скупштини Србије, где посланици расправљају о 20 закона, навела да, од поменутог броја, изградња 1.578 станова из прве фазе почиње крајем августа, најпре у Нишу или Краљеву.

Она је додала да станови чија ће изградња бити омогућена доношењем закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности треба да буду завршени до 2020. године, а неке зграде биће готове и у 2019. години.

Михајловић је поновила да ће изградњом станова за припаднике Војске Србије, полиције и БИА бити не само решен проблем којим се нико није бавио претходних 30 година, већ ће то подстаћи и раст грађевинарства, обезбедити нове послове за грађевинске фирме и домаћа мала и средња предузећа, а општинама донети веће приходе од пореза.

За разлику од неких ранијих година, када је Србија имала најнижи бруто домаћи производ (БДП) и највише криминала, са овом владом Србија има раст БДП-а, раст индустријске производње и смањење незапослености. Захваљујући томе, можемо да радимо овакве пројекте, рекла је она.

У првој фази реализације пројекта изградње јефтиних станова за припаднике снага безбедности биће изграђено укупно 1.578 станова, и то 190 станова у Врању, 188 у Нишу, по 200 у Краљеву и Крагујевцу и по 400 станова у Београду и Новом Саду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs