Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Дачић на састанку Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион

Дачић на састанку Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион

Београд, 23. мај 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествоваће сутра на министарском састанку и трећем годишњем форуму Макрорегионалне стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион и Јадранско-јонске иницијативе, који се одржавају у Катанији.

На састанку је планирана размена мишљења о последњим догађајима у југоисточној Европи и њиховом утицају на регионалну сарадњу, као и усвајање Заједничке декларације о актуелним изазовима у овом региону.

С обзиром на значај Јадранско-јонске иницијативе и Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион, као и потребу за појачаном интеракцијом са институцијама Европске уније, скупу ће присуствовати и високи представници Европске комисије.

На састанку у Катанији учествоваће и министри спољних послова Италије, Албаније, Босне и Херцеговине (БиХ), Хрватске, Грчке, Словеније и Црне Горе, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs