Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Подршка Француске процесу евроинтеграција Србије

Подршка Француске процесу евроинтеграција Србије

Београд, 22. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са делегацијом Одбора Сената Француске за европске послове да је Србија изузетно посвећена реформама државе како би у будућности постала равноправан партнер, а не само једна од чланица Европске уније.

Фото: Танјуг

Брнабић је истакла да Србија разуме и подржава тежњу Француске и других држава Европске уније ка унутрашњем јачању и реформама у самој Унији, имајући у виду да је то важно не само за њене чланице, већ и за Србију и остале земље Западног Балкана које су на путу приступања.

Чланство у Европској унији, која је пре свега заједница вредности и права, представља дељење вредности и принципа, укључујући поштовање владавине права и борбу против корупције, рекла је премијерка.

Председник Одбора за европске послове у Сенату Француске Жан Бизе подвукао је да Србија и регион Западног Балкана имају јасну европску перспективу, што је још једном потврђено и на прошлонедељном Самиту лидера Западног Балкана и Европске уније у Софији.

Бизе је истакао да је неопходно да Београд и Приштина наставе дијалог, како би се дошло до обострано прихватљивог решења, уз снажнију подршку Европске уније.

Брнабић је поновила спремност Србије за дијалог и проналажење компромисног решења које ће обезбедити стабилност и нормализацију односа Београда и Приштине.

Премијерка је истакла да је Србија имплементирала бројне споразуме постигнуте у оквиру дијалога претходних година, али да је неопходно и да друга страна приступи имплементацији договореног, пре свега формирању Заједнице српских општина.

Бизе је нагласио да ће Француска наставити да подржава Србију на њеном европском путу.

Он је разговоре са званичницима у Србији оценио као изузетно позитивне, и истакао да је импресиониран визијом коју председница Владе и лидери Србије имају за своју земљу.

Брнабић је рекла да очекује да председник Француске Емануел Макрон посети Србију до краја ове године, што би била изузетна прилика да се учврсти пријатељство двеју држава.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs