Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Расписана два нова јавна позива за финансирање почетника у бизнису

Расписана два нова јавна позива за финансирање почетника у бизнису

Аранђеловац, 22. мај 2018. године – Помоћник министра привреде у Влади Републике Србије Катарина Обрадовић Јовановић изјавила је да је ресорно министарство расписало данас два јавна позива за доделу бесповратних средстава за почетнике у бизнису и за млада предузећа.

Она је оценила да су расписана два веома важна позива на којима је Министарство привреде сарађивало на пројекту ЕУ ПРО, при чему ће корисници добити бесповратна средства у вредности од 80 одсто за инвестиције или друге намене које су им неопходне у развоју пословања.

Важно је нагласити, како је објаснила, да поред тога што постоји пројекат ЕУ ПРО, који је данас промовисан у Аранђеловцу, који покрива територију централне Србије, без Београда и Војводине, предузећа са ових територија могу да конкуришу и за средства које је определио Министарство привреде преко два расписана позива.

Министарство привреде је заинтересовано и тесно сарађује са пројектом ЕУ ПРО и у другим компонентама које се односе на развој економије и ту бих позвала општине да искористе могућност и да се јаве на већ расписан позив који се односи на суфинансирање економске инфраструктуре, односно припрему предлога пројеката и техничке документације за будућу пословну економску инфраструктуру, нагласила је Обрадовић Јовановић.Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs