Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Законски регулисати безбедност деце на игралиштима

Законски регулисати безбедност деце на игралиштима

Зрењанин, 22. мај 2018. године – Помоћник министра привреде у Влади Републике Србије Александар Старчевић разговарао је данас у Зрењанину са представницима стручне јавности и свима који су желели да се укључе у јавну расправу о предлогу правилника о безбедности деце на игралиштима, како би се унапредили прописи и безбедност малишана током игре на отвореном простору.

Фото: privreda.gov.rs

Старчевић је поручио да је безбедност деце на првом месту и кључна брига за сваког од нас појединачно, али и за читаво друштво, додавши да је зато важно да стандарди који ће важити за дечја игралишта буду одређени на прецизан и јасан начин, као што је то случај у ЕУ.

У том циљу, спремни смо да саслушамо сваки предлог и да учинимо све да подигнемо ниво безбедности наших најмлађих суграђана на игралиштима, навео је он.

Министарство привреде је, како је нагласио, препознало значај уређења ове области, а министар привреде Горан Кнежевић донео је одлуку о томе да се крене у израду прописа који ће прецизно регулисати ово питање.

Одлука је донета након низа догађаја у којима се показало да безбедност деце на игралиштима није била на највишем нивоу, напоменуо је Старчевић.

Опрема на дечјим игралиштима тренутно је регулисана одредбама Закона о општој безбедности производа, а правилником о безбедности дечјих игралишта биће прописано каква треба да буде опрема, подлога и све справе за игру, како би се могућност повреде свела на минимум, објаснио је он.

Према његовим речима, приликом израде правилника намера је била да се сагледа како је та област регулисана у осталим земљама, посебно у земљама ЕУ, и да се правилник усклади са европским стандардима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs