Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Компанија „Тафе“ планира инвестиције у производне погоне у Србији

Компанија „Тафе“ планира инвестиције у производне погоне у Србији

Београд, 21. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са главном извршном директорком компаније за производњу трактора и машина за пољопривреду „Тафе“ Маликом Сринивасан о плановима ове индијске компаније у наредном периоду.


Сринивасан је упознала премијерку Брнабић са плановима и припремама за производњу унапређених модела трактора са "евро 3" мотором, истичући да је први такав модел већ представљен на прошлонедељном Пољопривредном сајму у Новом Саду.

Она је нагласила да ће компанија првенствено бити фокусирана на производњу механизације намењене малим газдинствима, која чине већину наше производње.

Директорка компаније „Тафе“ је истакла да је заинтересована за сарадњу са Владом Србије како би се оваквим газдинствима олакшала куповина механизације.

Брнабић је рекла да је Влада Србије већ припремила кредитну подршку за пољопривреднике за куповину трактора, а да је у плану и Гарантни фонд за произвођаче воћа и поврћа за набавку механизације.

Сринивасан је истакла да компанија планира и вишемилионске инвестиције у производне погоне у Србији.

Према њеним речима, циљ компаније јесте да се у наредних пет година производи 5.000 трактора годишње у Србији, док би се по испуњавању свих неопходних услова изашло и на тржиште Руске Федерације.

Премијерка Брнабић је рекла да ће Влада Србије пружити сву неопходну помоћ и подршку руководству компаније, како би се што лакше реализовали планови за наредни период.

Компанија „Тафе“ је у априлу ове године за око 66 милиона динара купила правно лице, односно жиг ИМТ, погон у Јарковцу код Сечња и технолошке цртеже.

Сринивасан, која је на Форбсовој листи 2017. године заузела 63. место међу 100 најбогатијих људи у Индији, до сада је више пута посетила Србију.

Састанку је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs