Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > За напредак земље неопходна сарадња просвете са привредом

За напредак земље неопходна сарадња просвете са привредом

Нови Сад, 21. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, током посете Научно-технолошком центру компаније НИС у Новом Саду, да је за бржи развој и већу конкурентност наше земље, неопходно да просвета сарађује са привредом.


Брнабић је оценила да је центар НИС-а одличан пример те сарадње, указавши на то да је интерес Ваде Србије образовање и дигитализација.

Да би Србија постала конкурентна, да би имала раст у будућности, неопходно је да се улаже много више у образовање, науку и истраживање, и за то је, поред додатних средстава, неопходна сарадња просвете са привредом.

Премијерка је истакла да је Научно-технолошки центар компаније НИС такође један од одличних примера подршке нашим младим људима, али и начина како треба радити на истраживању и развоју који гура напред не само НИС, већ и целу економију у Србији.

Председница Владе Ана Брнабић у посети Научно-технолошком центру компаније НИС у Новом Саду


Она је указала на то да на овај начин могу да раде и остале компаније у нашој земљи и обећала компанији НИС да ће Влада наставити сарадњу са њом у, како је рекла, много већем обиму.

Важно је да наш просветни систем сарађује са компанијама као што је НИС, где постоји оваква синергија, поручила је премијерка, изразивши захвалност тој компанији и Научно-технолошком центру на овоме што раде за Србију.


Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев рекао је да је компанија много уложила у овај центар како би био много ефикаснији, додавши да ће управо због тога наставити да улажу у нове технологије како би у Србији имали оно што је тренутно најбоље у свету.

Научно-технолошки центар у Новом Саду је зависно друштво компаније НИС које пружа научно-технолошку подршку делатностима компаније и представља центар за развој и иновације.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs