Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Потписан Споразум о ваздушном саобраћају са Канадом

Потписан Споразум о ваздушном саобраћају са Канадом

Београд, 21. мај 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се данас са специјалним изаслаником канадског премијера за Европу и Европску унију и претходним министром иностраних послова те земље, амбасадором Стефаном Дионом.

Фото: msp.gov.rs

Током састанка двојица званичника су потписала Споразум о ваздушном саобраћају, што је оцењено као веома значајан корак у даљем повезивању двеју земаља и њихових грађана.

У разговору је изражено обострано задовољство због унапређења билатералних односа последњих година, првенствено ревитализованим политичким дијалогом на високом нивоу и развојем привредне сарадње кроз значајно присуство канадских инвестиција у привреду Србије.

Дачић је пренео захвалност на континуираној подршци Канаде на нашем европском путу и на препознавању посвећености Србије текућем реформском процесу.

Обострано је оцењено значајним то да у будућности тражимо тачке које нас приближавају и повезују.

У том смислу, овогодишње обележавање стогодишњице завршетка Првог светског рата представља добру прилику за подсећање на историјско савезништво наше две земље и народа и традицију коју две земље имају у борби за очување најважнијих цивилизацијских тековина и вредности, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs