Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ухапшено 11 особа због фалсификовања докумената

Ухапшено 11 особа због фалсификовања докумената

Београд, 17. мај 2018. године – Министарство унутрашњих послова саопштило је да су припадници УКП - Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) и Безбедносно-информативне агенције (БИА), у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили 11 особа осумњичених за фалсификовање докумената.

Тим лицима се ставља на терет да су као чланови организоване криминалне групе, израђивали фалсификована документа Републике Србије и земаља Европске уније.

Због сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање исправе ухапшени су С.М. (1973), А.М. (1998), А.М. (1973), В.Т. (1973) и Д.Д. (1965), сви из Краљева, Р.Г. (1954) и К.В. (1969), обојица из Београда, Р.З. (1959), А.Н. (1986) и К.С. (1968), сви из Крушевца, и Н.Т. (1990) из Новог Пазара.

Постоје основи сумње да је С.М. у периоду од 2016. до 2018. године организовао криминалну групу, чији су чланови имали тачно утврђене улоге и задатке у изради различитих фалсификованих личних и других докумената Републике Србије и држава Европске уније.

Осумњичени су израдом тих документа, наручиоцима створили услове за извршење кривичних дела.

Осумњичени С.М. се терети да је организовао израду и штампање фалсификованих докумената у изнајмљеним становима широм Србије тако што је на рачунарима обављао припрему и штампање висококвалитетних фалсификованих докумената која су се у многим државама могла користити као оригинална.

Сумња се да су чланови групе, након што су добијали фотографије и податке од наручиоца докумената, на уређајима високе резолуције, обављали скенирање, обраду и израђивали возачке и саобраћајне дозволе, личне карте, пасоше и друга документа.

Криминална група је имала разгранату мрежу дистрибуције и наручилаца докумената широм Европске уније, при чему су извршењем ових кривичних дела чланови групе, како се сумња, остварили противправну имовинску користи од 16.702.560 динара.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs