Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Унапређење животне средине на подручју Новог Пазара

Унапређење животне средине на подручју Новог Пазара

Београд, 17. мај 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван са сарадницима, разговарао је са представницима Новог Пазара о сарадњи на решавању питања управљања отпадом и пречишћавања отпадних вода у овој локалној заједници.


Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац упознао је министра са најзначајнијим еколошким проблемима и плановима локалне самоуправе на њиховом решавању, и изразио очекивање да ће се успостављањем интензивније сарадње са Министарством обезбедити унапређење животне средине тог подручја.

Управљање отпадом кроз изградњу регионалног центра и успостављање постројења за пречишћавање отпадних вода, видимо као нарочито значајна еколошка питања за живот грађана у овом делу Србије, и Министарство ће кроз стручну и техничку помоћ допринети да се она у наредном периоду успешно решавају, нагласио је Триван.

Он је најавио да ће на основу стратешког планирања управљања отпадом у Србији, санација постојећих депонија бити системски решавана успостављањем регионалног центра за управљање отпадом који ће обухватити Нови Пазар, Тутин и Рашку.

Министар је изразио задовољство због иницијативе локалне самоуправе за решавање најзначајнијих еколошких проблема.

Договорено је да се у наставку сарадње дефинишу конкретнији кораци на утврђивању најбољих еколошких решења, како би се остварили бољи и здравији услови живота становника Новог Пазара, наводи се у саопштењу Министарства заштите животне средине.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs