Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Српска пољопривреда на добром путу

Српска пољопривреда на добром путу

Нови Сад, 16. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас током посете Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду да наша држава има системски приступ у развоју пољопривреде, додавши да смо на правом путу, али да ћемо и даље морати да много улажемо у ту област.


Брнабић је навела да на два кључна проблема треба обратити посебну пажњу, а један од њих је прехрамбена индустрија, која не даје довољан допринос домаћем БДП-у.

Та грана индустрије може чак и да убудуће има негативан утицај на наш БДП, што је недопустиво и то морамо да мењамо, рекла је председница Владе.

Друга ствар јесте веће улагање у младе пољопривреднике, и то је оно на чему ће свакако наставити да заједно раде и републичка и покрајинска влада, истакла је она.

Премијерка је подвукла да је добро што се Нови Сад, Војводина и Србија позиционирају као један од центара европске пољопривреде, оценивши притом да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде има веома добру стратегију.

Брнабић је обишла и штандове страних инвеститора, и том приликом најавила да ће убудуће радити на довођењу још више улагача из иностранства.

Такође, она је напоменула да је са делегацијом ММФ-а разговарала и о новом аранжману, нагласивши да се полако приближавамо документу који ће бити наш нови аранжман и да то можемо да очекујемо у току овог лета.


Председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да та влада, као и Влада Србије, активно ради на побољшању услова у привреди.

Новосадски сајам је окупио компаније из више од 60 земаља, што најбоље говори о томе каква је наша пољопривреда данас, али и о напорима које Влада Србије, надлежно министарство, али и сви други, па и Покрајинска влада, улажу у то да се услови у тој области побољшају, рекао је Мировић.

Он је такође указао на то да Покрајинска влада и Секретаријат за пољопривреду имају веома успешну сарадњу са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Србије.

Заједно радимо и на решавању питања инвестиција у области наводњавања, довођењу инвеститора, имамо дефинисане развојне мере које се надопуњују, као и све елементе који нам указују на оптимизам у овој области и сада је важно да тај тренд наставимо и наредних година, рекао је Мировић.

Заједно са премијерком Брнабић и покрајинским премијером Мировићем, Сајам пољопривреде у Новом Саду обишли су и министар пољопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs