Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Решавање проблема отпадних вода у Зрењанину ургентно

Решавање проблема отпадних вода у Зрењанину ургентно

Београд, 16. мај 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван разговарао је данас са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем о најзначајнијим питањима заштите животне средине у овој локалној заједници.


У саопштењу Министарства заштите животне средине наводи се да је посебна пажња на састанку била посвећена решавању питања пречишћавања отпадних вода.

Саговорници су закључили да успостављање система пречишћавања отпадних вода представља предуслов за остваривање квалитетније животне средине и обезбеђивање здравијих услова живота становника Зрењанина.

Вишедеценијско питање квалитета вода на овом подручју је нарочито сложено, због чега је више него ургенно тражење решења за овај проблем.

Триван је изразио пуну подршку локалној самоуправи у решавању кључних еколошких проблема, и додао да ће ресорно министарство пружити сваку могућу стручну и другу помоћ Зрењанину у решавању највећих еколошких проблема који нарушавају квалитет живљења његових становника.

Изградњом постројења за пречишћавање отпадних вода биће учињен велики помак на унапређењу квалитета живота грађана Зрењанина, а то ће уједно бити и потврда напретка у заштити животне средине Србије у целини, истакао је министар.

На састанку је постигнут договор о томе да се настави рад на анализи актуелног техничког предлога, као и на изналажењу најбољег начина финансирања и изградње постројења за прераду отпадних вода у Зрењанину.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs