Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Видљиви резултати реформи које спроводи Влада Србије

Видљиви резултати реформи које спроводи Влада Србије

Београд, 16. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и делегација ММФ-а, коју је предводио шеф Мисије Џејмс Руф, сагласили су се на данашњем састанку да су реформе током претходне три године дале добре резултате, због чега је важно наставити структурне реформе и током 2019. године и тако обезбедити даљи раст БДП-а.


Међународни монетарни фонд (ММФ) је задовољан трендом у српској економији, као и тиме да постоји висок степен сагласности са Владом Србије када је реч о реформама које треба спровести и у наредном периоду.

Брнабић је у разговору истакла да је први квартал био изузетно добар, и додала да Влада Србије наставља да ради као и до сада и да нема простора за опуштање, како би се постигли жељени резултати у овој години.

Она је указала на то да се разговара и о плановима за 2019. годину, јер је циљ Владе да се постигне одржив и димамичан економски раст.

Брнабић и Руф су разговарали и о расту плата и пензија. Председница Владе нагласила је да ће се висина новог повећања разматрати у складу са растом БДП-а и постигнутим економским резултатима.

Посебан акценат током разговора стављен је на мапирање радних места и утврђивање коефициената запослених, на чему ради Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Руф је истакао да је за ММФ нови систем плата веома важна реформа и да Влада Србије за то има њихову пуну подршку, као и да је за реализацију тог посла неопходна пуна сарадња и размена информација свих релевантних институција.

Брнабић је обећала да ће се на том послу радити максималном брзином и да је сада фокус управо на завршетку мапирања радних места и израде коефициената, за шта је Министарство државне управе и локалне самоуправе већ припремило нацрт закона.

На састанку је било речи и о важности јавних инвестиција, обезбеђивању фискалне стабилности, реформи јавних предузећа и пореској политици.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs