Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Брнабић посетила Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Брнабић посетила Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Нови Сад, 16. мај 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је данас Међународни сајам пољопривреде на Новосадском сајму, на којем ће до 21. маја наступити 1.500 излагача из 30 земаља и бити представљени производи и услуге у области пољопривреде из 60 земаља.


Брнабић је са амбасадором Италије у Србији Карлом Ло Кашом обишла штанд те земље, на којем се представило 20 италијанских фирми и том приликом разговарала са италијанским излагачима.

У оквиру промотивиних иницијатива које Сајам предвиђа, сутра ће бити одржан семинар о пољопривредној механизацији у воћарству у организацији ИЦЕ-а, на којем ће учествовати италијанска предузећа и стручњаци из те области.

Одличне трговинске односе између Италије и Србије потврђују подаци о робној размени, по којима је Италија други највећи партнер Србије у 2017. години, са укупно 3,9 милијарди евра трговинске размене, што је пораст од преко 200 милиона евра у односу на 2016. годину - нарочито у прехрамбеном и пољопривредном сектору.

Поред Француске, која је земља пријатељ ове манифестације, обједињеним наступом понуду су представиле и Аустрија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Холандија, Италија, Израел, Кина, Мађарска, Шпанија и Тунис.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић у посети Међународном сајму пољопривредеНајновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs