Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Створити услове за повратак младих на село

Створити услове за повратак младих на село

Нови Сад, 16. мај 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић отворио је данас Националну конференцију "Повратак и останак младих на селу", која се одржава у оквиру 85. међународог сајма пољопривреде у Новом Саду.

Фото: Танјуг

Кркобабић је, обраћајући се учесницима овог скупа, оценио да су младе жене кључ останка и напретка живота на селу, поручивши да смо, уколико оне реше да остану или да се врате на село, онда добили битку.

За такву њихову одлуку потребно је, како је навео, да им створимо услове за живот бар приближне онима које имају у великим градским центрима.

Кркобабић и председник Одбора за село Српске академије наука и уметности (САНУ) Драган Шкорић изразили су задовољство током и резултатима пројекта "500 задруга у 500 села", указавши на то да је главни показатељ успеха тај да су за годину дана основане чак 234 нове задруге.

Министар је подсетио на то да ће овогодишњи конкурс за доделу бесповратних средстава, чије се расписивање очекује у првој половини јуна, и овога пута подразумевати крајње једноставну процедуру, а комисију за доделу средстава чиниће као и до сада представници Одбора за село САНУ, професори пољопривредних факултета и представници задружних савеза.

Шкорић је рекао да Одбор за село САНУ има стручну и научну обавезу да овај пројекат заживи, али и да је пре свега наша морална обавеза, наш патриотски дуг, да очувамо српско село.

Циљ ове конференције био је да се отвори дијалог о животу младих на селу, унапређењу њиховог положаја, развоју инфраструктуре, културног и друштвеног живота.

На том скупу, поред званичника, учествовали су представници међународних организација, универзитета и млади пољопривредници.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs