Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Неопходна већа подршка медија социјалној инклузији Рома

Неопходна већа подршка медија социјалној инклузији Рома

Београд, 16. мај 2018. године – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Стана Божовић отворила је данас округли сто под називом „Улога медија у спровођењу Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. године“.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организовало је овај скуп са циљем да упозна јавност са резултатима имплементације поменуте стратегије и сагледавања могућности за унапређење њеног спровођења у наредном периоду.

На скупу је истакнуто да Србија поседује добар стратешки оквир за темељан приступ проблему социјалне инклузије Рома и Ромкиња, јер њега чине поменута стратегија, као и акциони планови за њено спровођење, а који се усвајају и спроводе на период од по две године.

Божовић је истакла да је неопходна већа подршка медија социјалној интеграцији Рома и Ромкиња, и то не само редакција јавних сервиса на ромском језику, већ и оних медија који су у приватном власништву.

Свакако постоји потреба да се у наредном периоду промене стереотипи о Ромима, у чијем су обликовању учествовали и медији, а о томе је било речи и на данашњем округлом столу, рекла је она.

Према њеној оцени, на тај начин ће се створити и повољан социјални амбијент за пуну интеграцију Рома и Ромкиња у наше друштво.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организоваће у наредном периоду и друге тематске расправе о положају Рома у нашем друштву и предузимати конкретне мере за њихову социјалну инклузију.

На скупу су учествовали представници органа државне управе, Координационог тела за Роме, медија, али и међународних и невладиних организација и Националног савета ромске националне мањине, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs