Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Сарадња са Црвеним крстом у пружању помоћи најугроженијима

Сарадња са Црвеним крстом у пружању помоћи најугроженијима

Београд, 16. мај 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић потписао је данас са генералним секретаром Црвеног крста Весном Миленовић споразум о сарадњи за 2018. годину, у вредности од приближно 500 милиона динара.


Ђорђевић је након потписивања тог документа истакао да је ресорно министарство и ове године, закључком Владе, определило значајна средства за подршку народним кухињама и социјално најугроженијим породицама у 125 средина у Србији.

Породичне пакете хране и хигијене, којим ће бити подмирене вишемесечне потребе, примиће приближно 47.000 најсиромашнијих породица у нашој земљи, указао је министар.

Он је истакао да ће Министарство и ове године финансијски подржати опоравак и летовање деце корисника народних кухиња и да ће помоћи у породичним пакетима одмаралишту Црвеног крста Србије на мору у Баошићима у Црној Гори.

Миленовић је изразила захвалност Ђорђевићу на подршци, и истакла да је Црвени крст задовољан овом врстом помоћи, што је још један доказ да Влада Србије води социјално одговорну политику, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs