Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Помоћ УАЕ заштити животне средине у Србији

Помоћ УАЕ заштити животне средине у Србији

Београд, 16. мај 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван примио је данас делегацију Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), коју је предводио министар климатских промена и животне средине Тани Алзејуди.

Фото: ekologija.gov.rs

Триван је током сусрета изразио задовољство добрим билатералним односима двеју земаља, како политичким, тако и привредним, који дају широки оквир за интензивирање сарадње и у области заштите животне средине.

Он је истакао да је животна средина најперспективнија област за инвестирање у Републици Србији, те да су нам потребне инвестиције и савремене технологије, посебно у сектору отпада и отпадних вода.

Према његовим речима, инвестиција од пет до 15 милијарди евра у прераду отпадних вода значи чисту и здраву Србију, нова радна места, и чвршћу сарадњу са пријатељским земљама кроз овај пословни задатак, који је обострано користан.

Министар је истакао да је ово прилика да се Србији помогне у делу технологије и у области инвестирања, уз напомену да наша земља треба да у наредних тридесет година у животну средину уложи 30 милијарди евра, које је могуће обезбедити кроз приватно-јавна партнерства и удруживањем са другим земљама и њиховим компанијама.

Триван је изразио спремност за сарадњу у свим областима – од заштите природе до третирања отпадних вода, енергетске ефикасности и коришћења модерних технологија у заштити животне средине.

Он је изразио захвалност УАЕ на спремности да помогну Србији јер је то начин да заштита животне средине постане један од носиоца развоја наше државе.

Алзејуди је пренео подршку УАЕ и отвореност за сарадњу и помоћ Србији у заштити животне средине.

УАЕ, како је навео, сарађују са великим бројем земаља у области заштите животне средине, имају добра решења у заштити птица и могу да одвоје део фонда за наше угрожене врсте, као и за сектор прераде отпада и отпадних вода.

Он је, указавши на високе стандарде у овој области, поручио Србији да мора бити стрпљива, јер ће заштита животне средине постати један од најважнијих сектора у области инвестиција, наводи се у саопштењу Министарства заштите животне средине.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs